Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

Kontakt

E-mail:
      wegestudio@wegestudio.pl

Zdrowiej jesz - zdrowiejesz! 700 przepisów kuchni wegańskiej

Kuchnia
36
PLN
Zdrowiej jesz - zdrowiejesz! 700 przepisów kuchni wegańskiej
Zdrowiej jesz - zdrowiejesz! 700 przepisów kuchni wegańskiej 41 4.97
in_stock
Dostępność:
dostępne :)
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 36,00 zł
Cena netto: 34,29 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 195)
Producent:
-

To książka zawierająca nie tylko oryginalne przepisy, ale również cenne porady zdrowotne i dietetyczne, poza tym zalecenia z kręgu szeroko rozumianej profilaktyki oraz wiele praktycznych wskazówek kulinarnych.
Publikacja skierowana jest do wegetarian, ludzi zainteresowanych zdrowym stylem życia ale także do osób chorych (zwłaszcza na raka, miażdżycę, cukrzycę, nadciśnienie, otyłość, czy alergie).

Przepisy zawarte w książce to potrawy smaczne, zdrowe, niedrogie i łatwe w przyrządzaniu - dania lekkostrawne, niskokaloryczne, bez cholesterolu oraz cukru. To propozycje menu z całego świata, które zdaniem autora mogą urozmaicić naszą tradycję kulinarną i z powodzeniem być zaadoptowane w polskiej kuchni.

* * *

SPIS TREŚCI

Wstęp
1. Witaminy, składniki odżywcze i mineralne
2. Leczenie warzywami, owocami, zbożem
3. Zioła i przyprawy w kuchni
4. Dodatki do żywności
5. Substytuty żelatyny, mleka, jajek i cukru
6. Praktyczne wskazówki w kuchni
7. 700 przepisów kuchni wegańskiej: zupy, dania główne, sałatki, surówki, majonezy, sosy, śmietany, przystawki, przekąski, pieczywo, wypieki, masła, pasty, pasztety, sery, desery, napoje, soki, koktajle.
Bibliografia
Słowniczek
Alfabetyczny spis potraw

* * *

WSTĘP

Dieta oparta na produktach zwierzęcych jest coraz częściej kwestionowana przez dietetyków, lekarzy i żywieniowców, którzy uznają ją za główną przyczynę: zawałów serca, wylewów krwi do mózgu, chorób układu krążenia, cukrzycy, nowotworów, osteoporozy, otyłości, alergii, nadciśnienia, zatruć pokarmowych oraz innych chorób i dolegliwości.

Najbardziej widocznym przejawem tej diety jest plaga nadwagi i otyłości, która zagraża mieszkańcom Zachodu, w tym także Polakom. Dotyczy ona nie tylko pokolenia dorosłego ale także dzieci. W społeczeństwie amerykańskim ludzie z nadwagą stali się normą. Coraz więcej ludzi otyłych jest także w Europie. Czy więc jest to już problem społeczny?

Profesor Wiktor Szostak z Instytutu Żywności i Żywienia powiedział niedawno w Polskim Radiu: "Jednym z największych problemów zarówno Polski jak i innych krajów ekonomicznie rozwiniętych, w szczególności krajów europejskich i Ameryki Północnej, są choroby na tle wadliwego żywienia, takie jak choroba niedokrwienna serca, choroba naczyń mózgowych (miażdżyca), osteoporoza, otyłość, cukrzyca i kilkadziesiąt innych chorób. Są dowody na to, że przynajmniej chorobom układu krążenia powodowanym miażdżycą można zapobiegać i to bardzo skutecznie poprzez zmianę sposobu żywienia".

Problem otyłości związany ze złą dietą jest najbardziej widoczny w Ameryce Północnej. Prawdopodobnie po raz pierwszy od początku istnienia Stanów Zjednoczonych, pokolenie wstępujące będzie żyło krócej, niż pokolenie zstępujące. Amerykanie to obecnie jeden z najbardziej otyłych narodów na świecie, ale np. w Chinach otyłość jest wielką rzadkością, gdyż większość mieszkańców tego kraju odżywia się dietą opartą na produktach roślinnych, zawierającą o wiele mniej tłuszczu i cholesterolu niż typowa dieta amerykańska.
Większość Amerykanów umiera przedwcześnie z powodu choroby wieńcowej. Najczęstszą przyczyną ich śmierci jest zawał. A zawały nigdy nie są powodowane przez kukurydzę, brokuły, marchewki czy kalafiory; nie mają z nimi nic wspólnego gruszki, jabłka, śliwki, brzoskwinie; nigdy nie powoduje ich ryż, jęczmień, proso czy pszenica. Zawały serca prawie zawsze powodują tłuszcze nasycone i cholesterol, które znajdują się w mięsie. Ponieważ tłuszcz nasycony jest przetwarzany w wątrobie w cholesterol, te dwa czynniki działają razem. Gdy występują w nadmiarze, zaczynają blokować nasze tętnice, powodując ich miażdżycę – główną przyczynę chorób serca. Wprawdzie dużo tłuszczów zawierają także niektóre produkty pochodzenia roślinnego, takie jak: olej, margaryna, orzechy, nasiona, awokado, to jednak większość szkodliwych tłuszczów nasyconych i cały cholesterol znajdują się w produktach zwierzęcych.

Konsumpcja produktów zwierzęcych (mięsa, drobiu, ryb i nabiału) ma ścisły związek z chorobami serca i jest podstawową przyczyną miażdżycy tętnic. To medyczny fakt, który został potwierdzony tak samo jak to, że palenie papierosów zwiększa ryzyko zachorowania na raka płuc i choroby serca.
Kiedy zaczyna się miażdżyca tętnic (nazywana też arteriosklerozą), to zwykle zatykają się tętnice wieńcowe, blokując przepływ krwi do serca, co prowadzi do zawału, albo zatykają się tętnice transportujące krew do mózgu, blokując dopływ krwi do mózgu, co prowadzi do udaru mózgu. W ten sposób produkty zwierzęce w naszej diecie są podstawową przyczyną nie tylko zawałów serca, ale również wylewów krwi do mózgu.

Już w 1961 roku "Journal of the American Medical Association", oznajmił że: „Wegetariańska dieta może w 97 procentach zapobiec rozwojowi choroby wieńcowej”. Przez następne dekady, kiedy to związek pomiędzy cholesterolem a chorobą serca zaczął się potwierdzać, wielu ludzi zaczęło się interesować swoim poziomem cholesterolu i akceptować rady lekarzy zalecających ograniczenie konsumpcji czerwonego mięsa i jajek, mając nadzieję na obniżenie poziomu cholesterolu. Wielu ludzi stara się jadać „chude” rodzaje mięsa i zastępuje czerwone mięso drobiem i rybami, próbując ograniczać spożywanie tłuszczu. A następnie ludzie ci wciąż zapadają na choroby serca i dziwią się, że zrobili coś nie tak. Ich błąd polega na tym, że najpierw stosowali dietę bardzo szkodliwą dla swojego zdrowia, po czym dokonali w niej trochę drobnych poprawek. Wielu ludzi zastosowało półśrodek polegający na ograniczeniu spożywania czerwonego mięsa i jedzeniu więcej mięsa drobiowego i ryb. Jednak ani kurczaki, ani ryby nie są zdrową żywnością. Zastępowanie mięsa czerwonego drobiem i rybami nie uchroni nas od chorób serca, zawałów, cukrzycy, nadciśnienia, osteoporozy i otyłości. W rzeczywistości, drób i ryby przyczynią się do ich rozwoju. Spożywanie ryb i drobiu jest tak samo groźne dla naszego zdrowia jak konsumowanie czerwonego mięsa, bowiem obfitują one w tłuszcz (zwłaszcza szkodliwy dla nas tłuszcz nasycony) i cholesterol, zawierają zbyt dużo białek i pozostałości po pestycydach, a pozbawione są błonnika i węglowodanów złożonych.

Rozpowszechniło się błędne przekonanie, że drób i ryby to zdrowa żywność, o wiele zdrowsza od tzw. czerwonego mięsa. Jednak, zarówno wieprzowiną, wołowiną, jak i mięsem kurczaka, indyka czy pstrąga można zatkać sobie tętnice. Po prostu nie ma nisko-cholesterolowych produktów mięsnych. Tymczasem, żywność roślinna w ogóle nie zawiera cholesterolu.
Czasami zaleca się spożywanie ryb ze względu na zawartość w nich kwasów tłuszczowych omega-3, lecz ten składnik możemy znaleźć także w produktach sojowych, ciemno-zielonych warzywach, siemieniu lnianym, pestkach dyni, orzechach laskowych, oleju z orzechów włoskich czy kiełkach pszenicy. Mięso ryb zawiera znaczne ilości cholesterolu i toksyny takie jak: rtęć, ołów, pestycydy, PCB (chloropochodne bifenylu). Ścieki przemysłowe, odpady komunalne i rolnicze chemikalia, które przenikają do rzek, są absorbowane i kumulowane w organizmach ryb.
Drób i ryby nie są zdrową alternatywą dla czerwonego mięsa. Są one tylko innymi rodzajami mięsa ze wszystkimi jego ujemnymi cechami (duża zawartość tłuszczu, cholesterolu i toksyn; brak błonnika).

Amerykański lekarz, dr Ornish, udowodnił, że możliwa jest remisja (odwrócenie) postępującej choroby wieńcowej przez stosowanie niskotłuszczowej diety wegetariańskiej. Jedyne produkty zwierzęce dopuszczane w jego diecie to: odtłuszczone mleko, odtłuszczony jogurt i białko jaja. Kiedy zalecił on swoim pacjentom, aby zastosowali ten rodzaj diety i wprowadzili pewne zmiany w stylu życia, to u większości (82%) jego pacjentów, którzy dostosowali się do tych zaleceń, nastąpiło wyraźne cofnięcie się postępującego procesu blokowania tętnic wieńcowych.
Dieta wegetariańska jest nie tylko najlepszą profilaktyką dla naszego serca, może ona również zapobiegać niektórym chorobom nowotworowym. Jest coraz więcej dowodów na to, że konsumowanie produktów zwierzęcych ma związek z rosnącą liczbą zachorowań na raka (zwłaszcza pewnych jego rodzajów).

Osteoporoza zaliczana jest do jednej z większych plag wśród ludzi starszych. Przyczynia się ona do uszkodzenia struktury kości. Osteoporoza jest chorobą powodowaną przez dietę opartą na produktach zwierzęcych. Widać to wyraźnie dzięki porównaniu społeczności stosujących odmienny typ diety. Chińczycy, którzy prawie w ogóle nie spożywają mleka i nabiału, zaopatrują się w wapń ze źródeł roślinnych; zjadają oni zaledwie 6% ogólnej ilości białek zwierzęcych konsumowanych przez przeciętnego Amerykanina, a mimo to niezwykle rzadko cierpią na osteoporozę. Natomiast Eskimosi zaopatrują się w wapń przez konsumowanie bogatego w wapń mięsa oraz ryb i wykazują zadziwiająco wysoki współczynnik zachorowalności na osteoporozę. Faktyczną przyczyną osteoporozy jest nadmierne spożywanie białka w diecie opartej na produktach zwierzęcych. Ta nadmierna konsumpcja białek nadmiernie obciąża nerki i powoduje utratę masy kostnej, zmniejszając jej gęstość, co nazywamy osteoporozą. Wprawdzie mleko zawiera wapń, ale zawiera także dużo białek, co powoduje utratę składników mineralnych z organizmu. Jeśli ktoś chce uniknąć osteoporozy, powinien spożywać różnorodne, obfitujące w wapń produkty wegetariańskie, na przykład: migdały, sezam, fasolę, tofu (ser sojowy), brokuły, kapustę włoską i utrzymywać spożycie białek na rozsądnym, umiarkowanie niskim poziomie.

Cukrzyca jest kolejną chorobą, w niektórych przypadkach powodowaną, a w niektórych pogarszaną przez mięsną dietę. Niskotłuszczowa, obfitująca w błonnik dieta wegetariańska może bardziej pomóc większości diabetykom niż insulina. Jak podkreśla John Robbins, ekspert w sprawach zdrowia: „Cukrzyca pojawia się rzadko lub w ogóle nie występuje u ludzi, których dieta składa się przede wszystkim z ziaren zbóż, warzyw i owoców. Jeśli jednak ci sami ludzie przestawiają się na dietę obfitującą w produkty mięsne, to zachorowalność na cukrzycę wzrasta u nich drastycznie”.
Nadciśnienie jest dolegliwością powodującą powikłania zarówno przy chorobie naczyniowej serca jak i mózgu. Ludziom zwykle podnosi się ciśnienie krwi w miarę jak stają się starsi, w rezultacie czego zwiększa się ryzyko wylewu krwi do mózgu lub zawału serca. Dzieje się tak dlatego, że dieta oparta na produktach zwierzęcych, która obfituje w tłuszcz i cholesterol, zwęża nasze tętnice, powodując w ten sposób wzrost ciśnienia przepływającej przez nie krwi. Badania naukowe potwierdzają, że spożywanie mięsa powoduje nadciśnienie.

Niskotłuszczowa dieta wegetariańska pomaga także zmniejszyć ryzyko wystąpienia choroby wrzodowej, nieżytów jelit, artretyzmu, kamicy nerkowej i żółciowej, astmy czy nawet anemii. Odpowiednio zrównoważona dieta wegetariańska pozbawiona produktów nabiałowych generalnie będzie dostarczać więcej żelaza niż dieta mięsna. Niestety, ponieważ wielu laktowegetarian konsumuje dużo nabiału – niesłusznie obawiając się, że w przeciwnym razie nie zaopatrzą swego organizmu w wystarczającą ilość białka – wówczas ryzykują anemią, gdyż produkty nabiałowe są pozbawione żelaza.
Uszkodzenie tętnic przez tłuszcze nasycone i cholesterol może zostać naprawione przez radykalne ograniczenie spożywania produktów zwierzęcych i przejście na dietę wegetariańską. To znacznie zwiększy szansę uniknięcia nie tylko choroby serca i zawału, lecz także nadciśnienia, cukrzycy, osteoporozy i wielu innych chorób.

Wszystkie potrzebne nam składniki odżywcze można znaleźć w produktach wegetariańskich, takich jak: ziarna zbóż, warzywa, owoce, rośliny strączkowe, orzechy i nasiona. Dostarczają one wszystkich potrzebnych składników odżywczych zarówno dla osób dorosłych (także dla kobiet w ciąży) jak i dzieci.
Podstawą żywienia w kuchni wegańskiej powinny być świeże warzywa i owoce (bogate w naturalne witaminy i składniki mineralne, antyoksydanty i błonnik), jak również nasiona i rośliny strączkowe, będące cennym źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz innych cennych dla naszego organizmu substancji. Rafinowany biały cukier najlepiej jest wyeliminować z jadłospisu. Możemy go zastąpić naturalnymi słodami (np. jęczmiennym, buraczanym lub ryżowym) i syropami (np. klonowym), słodkimi owocami (świeżymi lub suszonymi) i naturalnymi sokami owocowymi.

Przykłady zastępowania dawnych produktów spożywczych nowymi:

- dawne pokarmy – białko: mięso, drób, ryby, jaja, sery.
- nowe pokarmy – białko: fasole, soczewica, ciecierzyca, tofu, groch, glony, ziarna, drożdże.
- dawne pokarmy – produkty zbożowe: oczyszczone ziarna, biały ryż, kasza manna; makarony z dodatkiem jaj, biała mąka.
- nowe pokarmy – produkty zbożowe: nie oczyszczone ziarna zbóż, np. ciemny ryż, makarony razowe, sojowe, ryżowe, mąka z pełnego przemiału, np. pszenno-razowa, żytnia, itp.
- dawne pokarmy – pieczywo: chleb i bułki z białej mąki z dodatkiem polepszaczy, ciastka i herbatniki z białej mąki z dodatkiem cukru.
- nowe pokarmy – pieczywo: chleb razowy lub żytni, bułki grahamki, ciastka, herbatniki i krakersy z mąki razowej bez cukru.
- dawne pokarmy – do słodzenia: biały cukier, sztuczne słodziki.
- nowe pokarmy – do słodzenia: naturalne soki owocowe, suszone owoce, np. daktyle lub rodzynki, syropy, słody.
- dawne pokarmy – do solenia: sól warzona.
- nowe pokarmy – do solenia: pasta miso, sól morska, gomasio, proszek z morskich wodorostów, sos sojowy, zioła i przyprawy.
- dawne pokarmy – tłuszcze: smalec, boczek, słonina, masło.
- nowe pokarmy – tłuszcze: oleje, np. oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, masła wegańskie.
- dawne pokarmy – napoje: gazowane i słodzone, herbata granulowana oraz zwykła, kawa, mleko, jogurt.
- nowe pokarmy – napoje: wody mineralne nie gazowane, naturalne soki owocowe i warzywne, herbaty ziołowe i owocowe, kawa zbożowa, mleczka wegańskie, jogurty wegańskie.

Oczywiście, nie bez znaczenia dla naszego zdrowia jest również tryb życia, jaki na co dzień prowadzimy. Gimnastyka, spacery, ruch na świeżym powietrzu, będą dobrze służyć naszemu zdrowiu.

Autor: Roman Rupowski
Wydawnictwo: Vega!POL
Liczba stron: 328

Produkty powiązane

erVegan. Kuchnia roślinna dla każdego erVegan. Kuchnia roślinna dla każdego

Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej! Debiutancka książka kucharska Eryka Wałkowicza, autora popularnego bloga o kuchni roślinnej erVegan. Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki. Gotowanie jeszcze nigdy nie było takie proste!

Cena: 54,90 zł

Wegetariańska kuchnia śląska Wegetariańska kuchnia śląska

750 przepisów wegetariańskich na dawne i współczesne potrawy śląskie. Typowe dania ludowe z tamtego regionu zostały uzupełnione o nowe propozycje potraw, które warto uwzględnić w codziennym menu. Ponadto książka zawiera cenne informacje na temat ziół i przypraw, witamin i składników odżywczych.

Cena: 36,00 zł

Uodpornij się, jedząc świadomie (+ dodatek z jadłospisami) Uodpornij się, jedząc świadomie (+ dodatek z jadłospisami)

Poradnik "Uodpornij się, jedząc świadomie" jest przeglądem najnowszych badań naukowych dotyczących wpływu poszczególnych czynników żywieniowych na rozwój i funkcjonowanie układu immunologicznego. Autorki w przystępny sposób opisują i wskazują metody odbudowy i wzmacniania odporności na każdym etapie rozwojowym. Dodatkowo poznacie kilka kuchennych trików oraz nowe, pyszne i zdrowe przepisy.

Cena: 37,00 zł

Weganka w ciąży (e-book) Weganka w ciąży (e-book)

Przewodnik po odżywianiu w wegańskiej ciąży w formie ebook'a. Publikacja w wersji elektronicznej. Praktyczny poradnik oparty na danych naukowych. Wiarygodne źródła składników odżywczych w diecie roślinnej oraz ich przyswajalność. Tabele składników odżywczych podane w porcjach produktów żywnościowych. Porady, zalecenia i gotowe jadłospisy. Piramida zdrowego odżywiania w roślinnej ciąży. Przepisy wraz ze zdjęciami.

Cena: 34,00 zł

ZIELENINA NA TALERZU Wegetariańsko sezonowo lokalnie ZIELENINA NA TALERZU Wegetariańsko sezonowo lokalnie

Kompozycja ponad 100 oryginalnych przepisów na kolorowe i pyszne śniadania, obiady, kolacje i desery - podzielonych zgodnie z porami roku. Autorka słynnego bloga Zielenina pokazuje, że kuchnia wegetariańska nie musi być nudna ani trudna i że bez problemu można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny.

Cena: 79,00 zł

Opinie o produkcie (41)

michu_pl
13 stycznia 2010

Bardzo ciekawa książka. Zawiera trochę teorii - witaminy, składniki odżywcze <br /> itp. Wiele praktycznych wskazówek kuchennych, których nie znałem;), ale co <br /> jest dla mnie najważniejsze (jako kochającego gotować:D) to ma super dużo <br /> przepisów wegańskich. Polecam.


Milena
18 czerwca 2010

Ciekawa książka.Dużo fajnych przepisów-prostych,nie<br /> zawierających trudno dostępnych składników.Jestem bardzo<br /> zadowolona:)


Buffinka13
17 maja 2011

Bardzo ciekawa książka! Serdecznie polecam! Świetne Przepisy, <br /> dania łatwe w przygotowaniu oraz masa ciekawostek godnych <br /> polecenia:D


ilona
15 marca 2012

Książka szybciutko przyszła (tzn przesyłka cała), bezpiecznie zapakowana, lekturę zaczęłam i już mi się podoba, garść cennych informacji i przepisy, a to jest właśnie to :)


KRYSTYNA LICHY
3 kwietnia 2012

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA SZYBKĄ PRZESYŁKĘ .JESZCZE TEGO SAMEGO DNIA ZACZĘŁAM PRZEGLĄDAĆ I PRZYSWAJAĆ CENNE BARDZO INFORMACJE.SUPER KSIĄŻKA!


Anna Kłeczek
8 maja 2012

Pierwszy raz zamawiałam w Wege Studio i jestem zachwycona! Paczka przyszła na następny dzień po zapłacie. Wszystko pięknie i bezpiecznie zapakowane. Zaraz zabieram się za książę :)


Wegestudio.pl
8 maja 2012

Dziękujemy, cieszymy się, życzymy miłej lektury i pysznego, zdrowego gotowania! :)


Anna Ligocka
19 października 2012

Książka ciekawa, napisana przystępnym językiem. Zawiera przydatne informacje zarówno dla początkujących wegan jak i dla tych, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę. Przepisy komponowane są z produktów dostępnych w polskich sklepach. Publikacja godna polecenia.


Iwek
24 października 2012

Właśnie dziś przyszła do mnie książka (błyskawiczna realizacja zamówienia, dziękuję :)!). Ilość przepisów aż cieszy serce! Zaraz zabieram się za czytanie, a potem gotowanie :). Rewelacyjna pozycja - obowiązkowa!


Wojtek
10 grudnia 2012

Witam, dziękuję za szybką i sprawną przesyłkę. Książka zawiera cenne porady i oczywiście mnóstwo przepisów, więc na pewno pomoże mi przejść bez problemów na weganizm. Polecam!


marta
21 grudnia 2012

przesyłka ekspresowa, zakupiona na prezent- mam nadzieję trafiony. Polecam


MM
28 grudnia 2012

Kontakt natychmiastowy, przesyłka szybka i dobrze zabezpieczona, jeszcze przed otrzymaniem - bonusy w PDFie, książka wartościowa, dużo przepisów, prostych w wykonaniu, na rożne smaczne potrawy, więc na pewno skorzystam,.


Asia
28 grudnia 2012

Bardzo uprzejmy kontakt, bardzo szybka realizacja zamówienia. Na pewno w przyszłości jeszcze skorzystam :) Pozdrawiam!


Kinga
31 grudnia 2012

Dziękuję za przesyłkę. Książka super. Sporo fajnych przepisów,oraz ciekawostki co do żywności i poszczególnych produktów. Polecam książkę i wydawnictwo. Pozdrawiam:)


Aleksandra Worek-Skupień
14 lutego 2013

Dziekuję bardzo za przesylkę - Poczta Polska sprawila się przyzwoicie - ekonomicznym 2 dni :). Ksiaźkę polecił mi zaufany weganin więc wybór był świadomy. Korzystanie z jej dobrodziejstw przede mna, ale na pierwszy rzut oka widzę, źe będę jej często uźywać - przepisy proste, z dostępnych w Polsce produktów, a dodatkowo informacje dotyczące właściwości leczniczych warzyw oraz dużo innych przydatnych informacji. Już się nie mogę doczekać, kiedy po pracy będę mogła zająć się lekturą no i przygotowywaniem jakiegos nowego smakołyku :).


Barbara Kleczyńska
23 lutego 2013

Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. Wiele kapitalnych przepisów, swobodnie można komponować całodzienne menu i nieprędko dania się powtórzą. Bardzo inspirująca kuchnia, ciekawe połączenia smaków. Książka ze wszech miar godna polecenia!


Joosia
27 lutego 2013

Bardzo ciekawa książka. Zawiera trochę teorii - witaminy, składniki odżywcze itp. Wiele praktycznych wskazówek kuchennych, których nie znałam;), ale co jest dla mnie najważniejsze (jako kochającego gotować:D) to ma super dużo przepisów wegańskich. Polecam.


Joanna Pyziak
4 marca 2013

Świetna książka - przydatna i bardzo praktyczna, nie tylko dla początkujących wegan. I, co najważniejsze, pozwala się zdrowo odżywiać i dobrze zbilansować składniki odżywcze posiłków. Nie mogę też nie wspomnieć o profesjonalnej obsłudze sklepu - książkę kupiłam w piątek a dzisiaj (poniedziałek) już odebrałam przesyłkę. Dziękuję i pozdrawiam.


Mirosława Puchałka
18 czerwca 2013

Przesyłka dotarła błyskawicznie, dobrze zapakowana, już ją czytam :) dziękuję


Zofia Buchert
16 lipca 2013

Pozycja zawiera dużo wartościowych porad oraz prostych i ciekawych przepisów, które będą bardzo pomocne w przejściu na weganizm. Przesyłka jak zawsze szybka i starannie zapakowana. Bardzo dziękuję i pozdrawiam


Maria Hebda
16 września 2013

Ksiązka super , super o to mi chodzilo


Beata
10 grudnia 2013

Książka bardzo ciekawa. Zawiera wiele przydatnych informacji, listę dodatków pochodzenia zwierzęcego do żywności i wiele innych. Na prawdę godna polecenia książka. Miesiąc temu zaczęłam zmieniać swoją dietę na bezmięsną i bez nabiału, ta książka utwierdziła mnie jeszcze bardziej w podjętej decyzji i poprowadzi mnie przez kolejne etapy wdrażania się :)


Mikołaj Makuch
17 grudnia 2013

Książka przyszła szybko już ją czytam i nie długo zabieram się za gotowanie :)


Anna Maruszczyk
21 stycznia 2014

Bardzo szybka przesyłka.Jestem zadowolona z książki.Znajduję się w niej wiele cennych porad.Już nie wspominając o przepysznych przepisach.Teraz nie pozostało mi nic prócz kuchni,garów i zdrowego obżerania się ;) Dziękuję i pozdrawiam!


Katarzyna Grzesik-Wojtysiak
16 lutego 2014

Przepisy proste i przydatne. Korzystam. Polecam


Mateusz Żuławski
20 marca 2014

Bardzo szybka przesyłka i doskonałe opakowanie zamówionych książek. W książce mnóstwo ciekawych przepisów i porad odnośnie diety wegańskiej. Dziękuję. Super sklep i szczerze polecam go wszystkim!


Anna Bielaszka
19 czerwca 2014

Ksiázka przyszla bardzo szybko. Przepisy sa latwe i bardzo smaczne


Kamila Goss
15 lipca 2014

Ksiazka bogatsza niz sie zapowiadalo. Zawiera nie tylko przepisy ale rowniez ogrom madrych rad dotyczacych zdrowego odzywiania. A przesylke otrzymalam 2 dni pozniej takze ekspresem :) polecam!


Waclaw Łobos
25 stycznia 2015

Przesyłka przyszła szybko. Książka warta polecenia


Marta Solecka
9 marca 2015

Bardzo szybka wysyłka, książka rewelacyjna. Przepisy zarówno proste jaki wykwintne. Dla kazdego coś dobrego :)


Marta Solecka
9 marca 2015

Ekspresowa przesyłka, świetne przepisy, trafne porady :)


Marta Solecka
17 kwietnia 2015

Książka jest świetna, korzystam z niej regularnie. A wysylka z wegestudia jak zwykle ekspresowa :)


Lidia Woźniak
29 sierpnia 2015

Przesyłkę otrzymałam bardzo szybko. Książka zawiera ciekawe przepisy i informacje przydatne nie tylko dla wegan, ale również dla wszystkich którzy chcą się zdrowo odżywiać.


Magda
18 lutego 2016

Książka świetna. Ciekawa i praktyczna. Poza nieskomplikowanymi przepisami z powszechnie dostępnych produktów, zawiera informacje na temat leczniczych właściwości warzyw, zbóż i ziół, omawia składniki odżywcze, witaminy oraz substytuty produktow odzwierzęcych. Zawiera także obszerny rozdział na temat dodatków do żywności. Przydatna dla wegan, wegetarian oraz osób zainteresowanych zdrowym sposobem odżywiania. POLECAM


Patrycja Pydzik
18 marca 2016

Przesylka doszla szybko, bardzo dobrze zapakowana w ladna torbe na zakupy;) Ogolnie jestem zadowolona z ksiazki tylko troszke brakuje mi w niej zdjec dan ale i tak jest ok:)


DOMINIKA B
30 marca 2016

Świetna książka, którą bardzo ciężko dostać, jednak z pomocą przyszło Wegestudio :) Bardzo szybka wysyłka, dziękuję również za ulotki informacyjne!


Małgorzata Turek
24 maja 2016

Dziękuję za przesyłkę, doszła bardzo szybko.Książka zawiera dużo cennych, praktycznych porad oraz ciekawe, proste przepisy dla początkujących wegan i nie tylko. Polecam


Olga Wojciechowska
28 czerwca 2016

Książka godna polecenia, dużo prostych przepisów i praktycznych porad.


Agnieszka Mazur
27 sierpnia 2016

Książka zawiera praktyczne informacje dotyczące produktów żywnościowych. Przepisy są napisane w sposób czytelny, zachęcający do &quot;natychmiastowego&quot; zawładnięcia kuchnią.


J. Po
12 grudnia 2016

Wysyłka szybka, książka 3/5. Z pozdrowieniami!


J. Po
19 grudnia 2016

Sumienie mnie męczyło, powróciłam do książki i zbyt pochopnie oceniłam ją na 3. W związku z tym piszę z przeprosinami! Zwracam honor, zwyczajnie moje oczekiwania w tamtejszym momencie rozminęły się z treścią wydawnictwa. Warto sięgnąć po tą pozycję!


* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Cenniki do pobrania

Sklep jest w trybie podglądu

© 2009-2017 Wege Studio

Click Shop | Hosting home.pl