

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

ZIELENINA BEZ GLUTENU Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie
towar niedostępny





Opis
Zielenina bez glutenu to druga po Zieleninie na talerzu książka Magdaleny Cielengi-Wiaterek. I tym razem autorka gotuje zgodnie z zasadami: wegetariańsko, sezonowo, lokalnie dodatkowo proponuje nam kuchnię bez glutenu.
Coraz więcej osób jest zmuszonych, czy też wybiera dietę bez glutenu z powodów zdrowotnych poszukując przepisów, które będą proste, nie oparte na gotowych produktach i zdrowe. Stąd pomysł na to, aby pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być proste i przyjemne, a przy tym nie rujnujące domowego budżetu.
Książka podzielona zgodnie z porami roku, w przystępny sposób pokazuje, jak korzystać z lokalnych produktów przygotowując kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, bogactwie warzyw i owoców. Wszystko okraszone sporą szczyptą ziół i aromatycznych przypraw tworzy zgraną całość.
***
O autorce:
Magdalena Cielenga-Wiaterek prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu życia. Wegetarianka od wielu lat. Zaangażowana w obronę praw zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog kulinarny Zielenina. Współpracuje z fundacjami Wiemy, co jemy oraz Zdrowy Przedszkolak. Ma stałą rubrykę w magazynie Vege. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych.
***
Autorka: Magdalena Cielenga-Wiaterek
Wydawnictwo: Druga Strona, październik 2016
Liczba stron: 255
Oprawa: twarda
Numer ISBN: 978-83-64190-17-9