

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl
VEGENERATA BIEG PRZEZ KUCHNIĘ, czyli szalone menu ultramaratończyka





Opis
Przemysław "Vegenerat" Ignaszewski zabiera nas na aktywny bieg przez wertepy, a także przez kuchnię, gdzie podpowiada, jak odżywiać się podczas morderczego wysiłku.
W swojej drugiej książce autor serwuje nam kolejną porcję biegowych i kulinarnych eksperymentów. Pokazuje, jak ważnym elementem każdej aktywności jest posiłek, podpowiada, co można jeść nie tylko przed biegiem, ale także podczas niego i bezpośrednio po nim.
W KSIĄŻCE ZNAJDZIESZ:
- opowieści o znanych biegach długodystansowych,
- anegdoty z życia ich uczestnika,
- przepisy na przekąski poprzedzające wysiłek, dodające energii w trakcie biegu, a także pozwalające się zregenerować.
Kiedy sześć lat temu rozpoczynałem przygodę z bieganiem, nie zwracałem uwagi na to, co i kiedy jem. Pochłaniałem cokolwiek, gdziekolwiek i kiedykolwiek, byle zaspokoić głód. Żyłem w kulinarnym chaosie. Wprost proporcjonalnie do pokonanych kilometrów, zradzały się u mnie nowe potrzeby i pojawiały zdrowsze nawyki. Poprzez obserwację i wsłuchiwanie się w potrzeby swojego ciała coraz częściej menu podporządkowywałem zaplanowanym treningom. Nagle z faceta, którego fundamentem żywienia był fast food, przemieniłem się w stałego bywalca rynków warzywnych. Stare przyzwyczajenia żywieniowe zastąpiłem nowymi, odmieniłem siebie, uczyniłem swoje życie lepszym.
- Przemysław „Vegenerat” Ignaszewski
***
Wydawnictwo: Burda, marzec 2018
Liczba stron 360
ISBN: 978-83-8053-355-4
Okładka: zintegrowana
Format: 165x220 mm