

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl
SMART VEGAN. Wykorzystaj swój spryt w kuchni roślinnej





Opis
O czym jest ta książka? O weganizmie, czyli - w telegraficznym skrócie - o diecie roślinnej. O tym, jak bezboleśnie na tę dietę przejść. I o gotowaniu. Przede wszystkim o gotowaniu. Oczywiście gotowaniu roślinnym i tym, jak się go błyskawicznie nauczyć.
Znajdziesz w niej szeroki wachlarz wyczerpujących porad na temat diety wegańskiej w codziennym życiu oraz ogrom przepisów na pyszne i przede wszystkim łatwe roślinne śniadania, smarowidła do pieczywa, obiady, przekąski na drugie śniadanie do pracy oraz desery. Z przepisami z tej książki poradzisz sobie nawet jeśli dotąd gotowałeś jedynie wodę na herbatę!
- 82 przepisy - podstawowe, śniadania, do chleba, przekąski do lunchboxa, obiady, sałatki, słodkości
- zbilansowany w 100% roślinny jadłospis na 5 dni
- 76 stron porad na temat weganizmu w codziennym życiu
- co powinno znaleźć się w kuchni roślinożercy
- jak poradzić sobie, gdy znajomi, partner i rodzina zajadają się mięsem i krytykują Twoje wybory żywieniowe
- jak zaplanować wegańskie wakacje aby nie zostać skazanym na żywienie się wyłącznie frytkami
- jak nie marnować jedzenia i wykorzystywać resztki
- gdzie szukać inspiracji do wegańskiego gotowania
- jak kupować tanio i oszczędnie na diecie roślinnej
Autorka: Aśka Rzeźnik
Wydawnictwo: Wegańskie Banialuki, Wrocław 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256
ISBN: 978-83-948730-0-4