Newsletter
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?
Kontakt

wegestudio@wegestudio.pl

Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 34,90 zł 34.90
ilość szt.

Opis

„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.

***

Autor: Jaś Kapela
Wydawnictwo: Krytyka Polityczna, 2018
Liczba stron: 320
Wymiary: 210x132 mm
ISBN: 978-83-65853-68-4

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl