

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

OBFITOŚĆ Wegetariańska kuchnia autora 'Jerozolimy'
towar niedostępny





Opis
Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego "Observer Food Monthly".
"Obfitość" Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączące intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Autor czerpie natchnienie ze swoich śródziemnomorskich korzeni i zamiłowania do doskonałych składników.
W kolejnych rozdziałach prezentuje zalety zieleniny, bakłażanów, roślin kapustowatych i cebulowych, ryżu oraz innych ziaren, makaronów, roślin strączkowych, cukinii, owoców, grzybów i pomidorów - we wszelkich odmianach, kolorach i konsystencjach. Sam nie jest wegetarianinem, ale ma odkrywcze podejście do dań warzywnych i wykorzystuje ciekawe połączenia intensywnych smaków i aromatów.
Oryginalne przepisy i charakterystyczne komentarze autora oraz towarzyszące im żywe, apetyczne zdjęcia tworzą zbiór niezastąpiony w kuchni jarskiej, niezbędny także osobom niestroniącym od mięsa.
***
O autorze:
Yotam Ottolenghi jest właścicielem czterech londyńskich restauracji nazwanych od jego nazwiska oraz ekskluzywnej restauracji Nopi, również w Londynie. Wydał pięć książek kulinarnych: Ottolenghi. The Cookbook, Obfitość (z kuchnią wegetariańską), Jerozolima, Plenty More oraz NOPI. Zarówno Obfitość, jak i Jerozolima były wielokrotnie nagradzane i trafiły na listę bestsellerów "New York Timesa".
***
Autork: Yotam Ottolenghi
Wydawnictwo: Filo, 2015
Ilość stron: 288
Oprawa: twarda
Format: 200 x 275 mm
ISBN: 9788362903160