

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Magazyn VEGE - maj 2018
towar niedostępny





Opis
W majowym numerze Magazynu VEGE przeczytacie:
- wywiad z Mają Nowak, blogerką (Mayathebee), na temat zmiany diety, konsekwencji w codziennych wyborach i minimalizmie
- wegańska mortadela, krewetki i kiełbasa, czyli o plusach i minusach nazywania roślinnych zamienników mięsnymi nazwami
- Rzeczpospolita mniej myśliwska, o nowelizacji ustawy łowieckiej
- nadgorliwość niewskazana, czyli o pomocy dzikim zwierzętom i błędach, jakie popełniamy
- o Tygodniu Wege i Biegu Wegańskim
- lekcja cierpliwości, czyli o podróży do Tajlandii
- 15 pysznych przepisów od znanych polskich blogerów kulinarnych, sałatka z buraczka z malinami, kotlety brokułowo-marchewkowe, Onigirazu, pasztet z grochu z żurawiną, placki ziemniaczane z pieczarkowym sosem, ramen
- (solidna) garść informacji o szczypiorku i rabarbarze
- głęboka ekologia według Arne Naessa
- kot na gigancie – wypuszczać czy nie?
- Iwona Kibil - dietetyk - dietetyk odpowiada: co to nutrutarianizm?
- zbilansowana dieta dla osób w starszym wieku
- sekret tkwi w kolorze, czyli o doborze dodatków i makijażu na ślub
- życie w duchu slow, czyli jak by bardziej „tu i teraz”
- hodować czy nie hodować? O rasach psów słów kilka
- niusy: o transporcie jagniąt i ukaraniu powiatowej lekarz weterynarii, festiwalu jogi, warsztatach kulinarnych, premierze książki qmam kasze, Festiwal Wibracje 2.0 , zakazie chowu zwierząt na futra
- recenzje 4 książek na topie: „Zdrowa tarczyca” K. i M. Szaciłło, „Tylko kiszonki” i „Tylko białko roślinne” Fern Green oraz „Ptakologia” Sy Montgomery
- Felieton Xaviera Bayle
- relacja z wizyty w Youmiko Vegan Sushi