

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Magazyn VEGE - listopad 2018
towar niedostępny





Opis
Zapraszamy do lektury listopadowego numeru Magazynu VEGE. W nowym numerze przeczytacie:
- wywiad z Kasią i Jackiem Sienkiewiczami z zespołu Kwiat Jabłoni – o pasji tworzenia muzyki, nagłym sukcesie i miłości do zwierząt
- drugie życie ciała, czyli eko pochówek
- lepiej suplementować D2 czy D3? Czym się różnią?
- upadłe anioły Bałtyku… co foki mają wspólnego z potworem z Loch Ness?
- dobre mięso? O mięsie z hodowli tkankowej słów kilka (fragment książki "Czyste mięso" Paula Shapiro)
- aż 19 (!) pysznych roślinnych przepisów, w tym na dyniowe pancakes z masłem orzechowym i bananem od Food Vegan, boczniaki w tapenadzie musztardowo-migdałowej od Veggieola - vegan food blog, fasolkę po bretońsku od ATELIER SMAKU, harissę od Paoli Gavin, kombuchę i nadziewaną paprykę od Wegeguru, zapiekane roladki z bakłażana od Zielenina
- dlaczego warto jeść zieloną część pora i co kryje w sobie awokado?
- zwierzęce mieszczuchy, czyli o dzikich zwierzętach w mieście
- plastikowa ziemia – o rodzajach plastiku, najnowszych badaniach i mitach na temat plastiku
- pedagogika Montessori od A do Z
- siedem głodów głównych – jak jeść uważnie
- "śmiech kogutów" – felieton Xaviera Bayle
- zajście w ciążę a dieta wege Katarzyna Rećko - dietetyk
- Recenzje książek… "Osobowość na talerzu" Barbara J. King, "Siła ziół" Patrycja Machałek, "Czyste mięso" Paul Shapiro. "Hazana" Paopla Gavin, "Veganfreak" Bob i Jenna Torres, "Naturalnie i zdrowo" Sarah Britton, "Dlaczego joga?" Natalia Knopek, "Slow west wege" Katarzyna Kędzior, "Saga Puszczy Białowieskiej" Simona Kossak
- miejsce dobrze przyprawione: relacja z ATELIER SMAKU
- garść niusów, o najnowszym Sezonownik, BeFree - Targi Alergii i Produktów Free From, książce Katarzyny Gubały "Wege w kwadrans"
- rzymskie wojaże, czyli relacja z podróży do historycznego serca Włoch
- dwa konkursy! Do wygrania "Veganfreak" i "Osobowość na talerzu"