

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl
Magazyn VEGE - grudzień 2018/styczeń 2019





Opis
Zapraszamy do lektury podwójnego, grudniowo-styczniowego, świątecznego numeru Magazynu VEGE.
W nowym numerze przeczytacie:
- wywiad z Karolina Pilarczyk, mistrzynią driftingu, weganką o wielkim sercu
- nasze pomysły na postanowienia noworoczne, które łatwo zrealizować
- hygge made in Poland
- wywiad z Patrikiem Baboumianem, strongmanem na roślinach
- dlaczego drga mi powieka? – odpowiada dietetyczka Katarzyna Rećko
- o dzieleniu się nadmiarem jedzenie, czyli co to jadłodzielnie i ich lista
- 21 przepisów, m.in. na risotto z suszonymi grzybami, chlebek z żurawiną i skórką pomarańczową, zupę grzybową, kutię w pieczonych jabłkach, śliwiak, nadziane pierniczki, tapenadę fasolową z oliwkami, pieczeń z czerwonej soczewicy, zielone kulki mocy, hummus i owocowy dressing
- choinka – z plastiku czy naturalna? Która jest bardziej eko?
- czekolada bez wyrzutów sumienia – okiem dietetyczki
- samoświadomość ryb
- wodni bystrzacy – fragment książki "Osobowość na talerzu" Barbary J. King
- szynszyle, gryzonie z charakterem
- robi się gorąco, czyli ocieplenie klimatu a obietnice korporacji
- ciemna strona jogurtu… dlaczego nie jest taki zdrowy?
- świąteczne przyprawy - jakie mają właściwości?
- skalne lato w Chamonix – gdy góra wzywa wspinacza
- wywiad z prezesem firmy Primavika, która obchodzi 20. Urodziny
- bieganie zimą: jak się do tego zabrać?
- mądre dziecka wychowanie
- najnowszy teledysk Leszek Stanek o adopcji psów
- wywiad z twórcami wegańskiego jogurtu z prosa
- felieton Xaviera Bayle "poczuć wszystko"
- ekologiczne gospodarstwo w Palestynie: wywiad z Bakerem Hamadem Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej (PCPM)
- jaki wpływ ma to, co kładziemy na talerz, na kształt świata?
- cena ludzkiej miłości do mięsa
- znak V – dlaczego warto go mieć?
- o produktach w sklepiku Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
- wyższy poziom weganizmu, czyli relacja z wegańskiego konkursu dla zawodowych kucharzy
- garść niusów: o dobrej zmianie dla zwierząt i wygranej "Propozycji 12" w USA, o zakazie chowu klatkowego w Indiach, o polskim smogu, broszurze o ochronie zwierząt, która trafi do wszystkich sądów, słoniach bez kłów i szansie na zakaz chowu zwierząt na futra na Litwie
- recenzje topowych książek: "Polskie mięso" Jasia Kapeli, "Wściekły kucharz" Anthony Warner, "Obywatel Coke" Bartow J. Elmore, "Jelito drażliwe" Hanny Stolińskiej-Fiedorowicz, "Gospoda pod bocianem" Katarzyny Drogi, "Gabi i Gator" Jamesa Burksa,