

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl
KUCHNIA WEGETARIAŃSKA. W malinowym chruśniaku





Opis
Przepięknie wydana książka, zawierająca nowatorskie a zarazem proste przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej oraz opisy i zastosowania wielu przypraw i ziół. Zawiera 80 przepisów na ponad 200 stronach oraz kolorowe zdjęcia każdej potrawy.
Książka skierowana jest do wegetarian i wszystkich osób zainteresowanych samodzielnym przygotowywaniem posiłków.
Większość zaprezentowanych w tej książce przepisów jest bardzo prosta, co pozwoli korzystać z nich nawet osobom mało doświadczonym. Dania można przyrządzać na wiele sposobów, stosując zamiennie niektóre składniki, co również zaznaczono w przepisach, pozwali to uniknąć powtarzalności. Dzięki tej książce czytelnik przekona się, że gotowanie i spożywanie prostych, smacznych, wegetariańskich posiłków stanie się przyjemnością.
Autor: Piotr Henschke przez wiele lat podróżując po Azji zgłębił tajniki kuchni ajurwedyjskiej (staroindyjskiej) oraz chińskiej, regionów, gdzie zdrowe odżywianie jest sposobem na piękno, zdrowie i długowieczność. Był szefem kuchni w wielu warszawskich wegetariańskich restauracjach. Prowadzi również kursy gotowania.
Spis treści:
1. Wstęp i dobre rady autora
2. Przyprawy i zioła
3. Produkty mleczne
4. Ryż i kasza
5. Ziemniaki
6. Pasty, chutneye i pikle
7. Sałatki i sosy
8. Warzywa
9. Pieczywo i przekąski
10. Zupy
11. Desery
12. Napoje
Autor: Piotr Henschke
Wydanie II, 2014 r.
Liczba stron: 208
Format: 16x23 cm
ISBN: 978-83-62510-01-6