

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

CAŁA OBFITOŚĆ Wegetariańskie święto urodzaju
towar niedostępny





Opis
Po Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. Obfitość zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót.
Tam, gdzie kończy się Obfitość, zaczyna się... Cała obfitość. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania - na przykład grillowanie, pieczenie, gotowanie na parze czy duszenie.
Sałatka z mango Alphonso i ciecierzycy w curry, okra w cieście maślankowym, soczewica z radicchio, orzechami włoskimi i miodem manuka, sałatka z alg, imbiru i marchewki, a nawet desery, takie jak pieczony rabarbar ze słodkim labnehem i pigwy w soku z granatów - to po prostu niekończące się święto urodzaju.
***
O autorze:
Yotam Ottolenghi jest właścicielem czterech londyńskich restauracji nazwanych od jego nazwiska oraz ekskluzywnej restauracji Nopi, również w Londynie. Wydał pięć książek kulinarnych: Ottolenghi. The Cookbook, Obfitość (z kuchnią wegetariańską), Jerozolima, Plenty More oraz NOPI. Zarówno Obfitość, jak i Jerozolima były wielokrotnie nagradzane i trafiły na listę bestsellerów "New York Timesa".
***
Yotam Ottolenghi to najbardziej twórczy i praktyczny kucharz nowej ery kulinarnej - Escoffier XXI wieku. Gdyby istniała skala czterogwiazdkowa, za tę książkę dostałby ode mnie pięć gwiazdek. - Wall Street Journal
W książce Cała obfitość Yotam Ottolenghi dodaje jeszcze więcej aromatycznych odcieni do wegetariańskiej palety smaków. - Vogue
***
Autor: Yotam Ottolenghi
Wydawnictwo: Filo, listopad 2016
Ilość stron: 352
Oprawa: twarda
Format: 195 x 270 mm