

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl
A jak nie mięso to co?





Opis
120 przepisów z roślinnymi zamiennikami mięsa.
Smak mięsnych dań bez użycia mięsa? To możliwe!
Chcesz jeść mniej mięsa, ale nie chcesz rezygnować z ulubionych dań?
Wątpisz, czy kuchnia roślinna może być urozmaicona, a potrawy sycące?
Nie umiesz zrobić nic smacznego z tofu czy ciecierzycy?
Nie wiesz, na co zwrócić uwagę przy komponowaniu posiłków?
To książka dla ciebie!
W środku znajdziesz 120 potraw w 100% bez mięsa, w 100% bez laktozy i w 60% bez glutenu!
41 przystawek, w tym pasztety, pasty do chleba i domowe chipsy
22 zupy, w tym azjatyckie buliony, zupy krem, krupnik i grochówka
50 dań głównych, w tym kotlety, gulasze, potrawki i makarony
7 deserów, w tym ciastka i batony
Proste instrukcje, przydatne porady i ciekawostki wprowadzą cię w świat roślinnej kuchni, w którym zechcesz pozostać na dłużej!
***
Proste przepisy ułatwiające zmianę codziennych nawyków żywieniowych. Dzięki tym potrawom nawet nie zauważysz, gdy przestaniesz być mięsożercą. Autorka czerpie inspiracje z najlepszych kuchni świata, tu nie ma mowy o kulinarnej nudzie!
- Ewa Wagner, Magazyn Kuchnia
***
Autorka: Dorota Jaworska
Wydawnictwo: Pascal, 2020
Format: 162x210
Ilość stron: 320
ISBN: 978-83-8103-561-3