

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl

Kategorie
Poniedziałki bez mięs - Paul McCartney

Książka prezentuje urozmaicone menu na każdy poniedziałek roku. Każdy z 52 zestawów zawiera dwa przepisy na dania główne oraz cztery na pozostałe posiłki. 'Poniedziałki bez mięs' to inspiracja i nieoceniona pomoc dla wszystkich, którzy troszczą się o środowisko naturalne i są gotowi zrezygnować z jedzenia mięsa choćby raz w tygodniu.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
LA VEGANISTA Apetyt na wegańskie potrawy

W książce La Veganista Nicole Just prezentuje nam ponad 100 różnorodnych, pełnych smaku i nieskomplikowanych przepisów - zgodnie ze swoim mottem: Wegańska kuchnia bez wyrzeczeń! Pokazuje, jak bez składników odzwierzęcych przyrządzić potrawę na każdą okazję: śniadanie, lunch, rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi. Zachwyć swoich bliskich przepysznymi sałatkami, roladami, gryczanymi naleśnikami, delikatnym sernikiem z orzechów nerkowca albo pachnącymi wanilią rogalikami.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
ZIELENINA PARTY Wegetariańsko Sezonowo Lokalnie

Z książką Zielenina party w prosty i efektowny sposób przygotujecie wspaniałe przyjęcie oparte na lokalnych i sezonowych składnikach. W czterech rozdziałach ułożonych według pór roku autorka przedstawia niemal 100 propozycji gotowych zestawów dań na różne przyjęcia – od pikników, przez kinderbale aż po burger party.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
LA VEGANISTA Wypieki

Kolejna książka La Veganista udowadnia, że wegańska kuchnia nie oznacza rezygnacji z wypieku ciast i cieszenia się ich cudownym smakiem. Bez dodatku jajek, mleka i masła możesz bowiem wyczarować naprawdę coś wyjątkowego. Dzięki odpowiedniej zamianie składników powstaną wspaniałe tarty, wykwintne torty z kremem lub chrupiące bułeczki. Autorka gwarantuje, że każde ciasto według jej przepisu się uda, będzie pyszne i nieskomplikowane.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału

Premierowa książka Pawła Ochmana, autora popularnego bloga Weganon. Sto nowych przepisów na proste, roślinne wypieki, desery i śniadania. Z książki dowiesz się czym zastąpić nabiał i jajka, jak łatwo połączyć podstawowe składniki oraz co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie!
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
WIELKA UCZTA. 100 wegetariańskich przepisów

Jedna z najpiękniejszych i najbardziej apetycznych książek kulinarnych ostatnich lat. Erin Gleeson zrealizowała swoje marzenie i porzuciła miejski zgiełk dla spokoju i życia bliżej natury. Wyprowadziła się z Nowego Jorku do domu położonego w sercu lasu. Założyła kulinarny blog www.theforestfeast.com, na którym prezentuje wegetariańskie potrawy złożone z sezonowych produktów. W barwnej, zachwycającej wspaniałymi zdjęciami i akwarelowymi ilustracjami książce przekonuje, że gotowanie jest sztuką dostępną dla każdego.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Plan Campbella

Plan Campbella to recepta na zdrowie oparta na pełnowartościowej diecie roślinnej. Zachęcając nas do jedzenia warzyw, owoców i zbóż, autor omawia zalety i wady diet niskowęglowodanowych oraz konkretnych produktów spożywczych. Książkę wzbogacają przepisy, przykładowe menu oraz układane przez autora "zdrowe" listy zakupów.
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Zaskakujące tofu

Książka "Zaskakujące tofu" zawiera ponad 80 inspirujących przepisów z tofu i pokazuje, jak kreatywnie i smacznie gotować z tofu w oparciu o potrawy powszechnie znane i lubiane. Zilustrowana pięknymi, apetycznymi fotografiami potrafi przekonać do wypróbowania przepisów nawet najbardziej zagorzałych przeciwników tofu...
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Zdrowe desery i wypieki

Ponad 75 przepisów na słodkie i wytrawne wypieki oraz pyszne desery - bez nabiału, bez glutenu, bez rafinowanego cukru. Jeżeli szukasz pomysłów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, ale przygotowane z naturalnych składników, to ta książka jest dla Ciebie!
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Jedzenie, które leczy

Jesteś tym, co jesz. Z jakich produktów, ziół i przypraw powinniśmy komponować menu, aby mieć energię i cieszyć się zdrowiem? Karolina i Maciej Szaciłło skorzystali z mądrości najstarszej znanej ludzkości medycyny - ajurwedy. Autorzy nie tylko podają przepisy na proste i smaczne posiłki sprzyjające zdrowiu, ale podpowiadają, jak odnaleźć swoją drogę do zdrowia i radości życia.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
WEGAŃSKIE PYSZNOŚCI

Wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej. Dunja Gulin, szefowa kuchni oraz doświadczona dietetyczka prowadząca kursy zdrowego gotowania, w przystępny sposób wyjaśnia główne składniki diety wegańskiej oraz roślinne zamienniki mięsa i nabiału. Pod jej kierownictwem przygotowanie pysznych dań stanie się łatwe i przyjemne, a efekty - począwszy od zdrowych śniadań i obiadów po coś słodkiego - po prostu palce lizać!
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Bez jaj. Roślinna cukiernia

Roślinne pieczenie wcale nie jest trudne ani luksusowe czy elitarne. Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce, ale również do tworzenia własnych kombinacji smakowych oraz wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek. Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
ZIELENINA BEZ GLUTENU Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

Zielenina bez glutenu to druga po "Zieleninie na talerzu" książka Magdaleny Cielengi-Wiaterek. I tym razem autorka gotuje zgodnie z zasadami: wegetariańsko, sezonowo, lokalnie dodatkowo proponuje nam kuchnię bez glutenu. Wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być proste i przyjemne, a przy tym nie rujnujące domowego budżetu.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Vegano Italiano

150 łatwych przepisów na szybkie, smaczne dania wegańskie zaczerpnięte z kuchni włoskiej. Zobaczcie, jak niewiele potrzeba, żeby tradycyjne dania przywołujące smaki Italii stały się wegańskimi.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta

Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, bierze pod nóż regionalne receptury. Przedstawia je w wersji bezmięsnej z ciekawym twistem. Wszystko lokalnie i sezonowo. Każda z potraw sprawdzi się nie tylko w Wigilię, Wielkanoc czy na przyjęciu noworocznym, ale nawet u cioci na imieninach.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 24 godz
Naturalna kuchnia wegetariańska

Wznowione, kolorowe wydanie wydanej ponad 20 lat temu pierwszej wegańskiej książki kucharskiej w Polsce, na której wychowały się całe pokolenia wegan i wegetarian. Zbiór ponad 240 przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, opracowanych na bazie naturalnych składników, nie zawierających cholesterolu. Przepisy nie zawierają żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego oraz rafinowanego cukru.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Roślinna kuchnia rodzinna

Książka kulinarna z wege przepisami dla całej rodziny. Fantastyczne dania w wersji łatwej dla młodszych i nieco trudniejsze dla dorosłych.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
JADŁONOMIA. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

Pierwsza książka kucharska twórczyni "Jadłonomii" - popularnego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Autorka, Marta Dymek, skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
SŁODKA KUCHNIA ROŚLINNA Zdrowe desery ciasta i słodycze bez nabiału

Jeśli na widok "blondie z cieciorki" źrenice same się wam rozszerzają, a "daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę - Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga veganbanda.pl. Znajdziecie w niej potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
NOWA JADŁONOMIA Roślinne przepisy z całego świata

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie - w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą! W nowej książce znajdziecie ponad 100 zupełnie nowych, niepublikowanych nigdzie przepisów.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Warzywa górą! Od korzeni po liście

Ponad 120 szybkich, łatwych i niezwykle zdrowych przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow. Ponadto porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia. Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy ciastach.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Bieganie na weganie. Jak przebiec 100 mil jedząc trawę i kamienie

"Bieganie na weganie" jest książką o świadomych wyborach, o bieganiu (nie tylko tym długodystansowym), jedzeniu trawy i kamieni przyrządzonych na setki różnych sposobów (no bo co ty jesz, skoro nie jesz mięsa, ryb jaj, nabiału...) oraz pasji życia! Autor dzieli się owocami swoich ponaddwudziestoletnich poszukiwań i doświadczeń, pokazując jak rozsądnie zbilansowana dieta roślinna w połączeniu z bieganiem oraz świadomym życiem sprawiają, że organizm jest nie tylko dobrze odżywiony i zdrowszy, ale my sami stajemy się bardziej radośni, witalni i mocniej zmobilizowani do poszukiwania i przekraczania własnych ograniczeń.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
WEGAŃSKIE SŁODYCZE Kultowe zdrowe bezglutenowe

Karolina Gawrońska, autorka popularnego kanału na YouTubie oraz bloga Savory or Sweet? podjęła się nie lada wyzwania i na potrzeby książki przygotowała oryginalne receptury na popularne i znane słodycze w zdrowszej, roślinnej wersji. Błeno, Tłiks, Snikers, Lajon, Milkiłej, Szokobons, a nawet ciepłe lody. Wszystkie bez glutenu, utwardzonych tłuszczów, mleka i laktozy. Naturalne, przepyszne i zaskakujące.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
WEGETARIANIZM PO MISTRZOWSKU: Egzotycznie i domowym sposobem

Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Księga Słodyczy dla troskliwych łasuchów. Przepisy na proste roślinne słodkości bez cukru

"Księga Słodyczy dla troskliwych łasuchów" jest zbiorem prostych przepisów na roślinne słodycze bez cukru (+ dania na Wigilię i Wielkanoc). Oprócz przepisów, w książce znajdziesz porady jak odzwyczajać się od cukru, informacje o zdrowych alternatywach dla tradycyjnych słodyczy, wykaz groźnych dla zdrowia substancji słodzących. To idealna książka dla dorosłych i dzieci, osób z alergiami, wegan i wegetarian, a także dla przedszkoli, szkół i restauracji, które chciałyby wprowadzić w ofercie naturalne słodycze bez cukru, z nieprzetworzonych składników.
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
A jak nie mięso to co?

120 przepisów z roślinnymi zamiennikami mięsa. W 100% bez mięsa, w 100% bez laktozy i w 60% bez glutenu! Proste instrukcje, przydatne porady i ciekawostki wprowadzą cię w świat roślinnej kuchni, w którym zechcesz pozostać na dłużej!
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Więcej warzyw na talerzu

Zdrowy ketchup, pizza z cukinią, twarożek z migdałów, pasta czekoladowa z batatów i daktyli, barszcz z soczewicą i pieczonymi ziemniakami, sushi, lody bazyliowe z awokado. Ponad 80 przepisów na proste, zdrowe i kolorowe dania z warzyw i owoców.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów

Książka prezentuje jeden z najnaturalniejszych sposobów odżywiania oparty na nisko przetworzonej żywności roślinnej. Dr LeAnne Campbell poprosiła światowej sławy kucharzy o przygotowanie prostych wegańskich przepisów. Mile zaskoczy Was szeroka gama niskotłuszczowych produktów i łatwość z jaką można przygotować pyszne i zdrowe potrawy.
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Z MIŁOŚCIĄ WEDŁUG RADŻE. 108 wegańskich przepisów

Książka zainteresuje tych, którzy myślą o zmianie sposobu odżywiania jak i tych, którzy już radośnie podążają ścieżką zdrowego oraz świadomego stylu życia i chcą wprowadzić kilka nowych pomysłów do swojego jadłospisu. 108 przepisów wegańskich w pięknie wydanej formie z kolorowymi zdjęciami potraw...
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Nowoczesne zasady odżywiania w praktyce (The China Study Cookbook)

Zdrowe odżywianie wcale nie jest wyrzeczeniem! Dowiedz się jak zastąpić tradycyjne produkty składnikami roślinnymi. Córka dr Colina Campbella, bazując na najnowszych danych z zakresu medycyny i dietetyki, opracowała zbiór 120 unikalnych przepisów na smaczne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu dania na bazie roślin...
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Dieta roślinna na co dzień

Dieta oparta na produktach pochodzenia roślinnego zapewni twojemu organizmowi optymalne warunki rozwoju. Składniki odżywcze pochodzące z roślin to najlepszy prezent, jaki możesz sobie zafundować. Ta książka to prawdziwa kopalnia wiedzy o najbardziej odżywczych pokarmach. Jest w niej wszystko, co powinieneś/aś wiedzieć o diecie roślinnej...
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Widelec zamiast noża

Książka w prosty, przystępny i obiektywny sposób przedstawia korzyści płynące z diet roślinnych w leczeniu i profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Powstała we współpracy z najwybitniejszymi specjalistami, których przełomowe badania naukowe wyznaczały nowe kierunki rozwoju nauk o żywieniu człowieka. Zawarte w niej praktyczne i łatwe przepisy na smaczne potrawy są odbiciem obecnego stanu wiedzy o optymalnym sposobie żywienia.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
WEGE SIŁA Dieta roślinna dla sportowców i miłośników aktywnego trybu życia

Najbardziej kompleksowy plan zdrowego odżywiania oparty na diecie roślinnej, opracowany przez Brendana Braziera - atletę, ultramaratończyka, ironmana i byłego kulturystę, który od kilkunastu lat swą doskonałą formę zawdzięcza wegańskiemu odżywianiu. Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca!
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)