

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl

Roślinny lunchbox dla każdego. erVegan

Druga książka Eryka Wałkowicza z popularnego bloga erVegan. Autor udowadnia, że posiłki jedzone codziennie w pracy, na uczelni, w szkole mogą być pełnowartościowe, oryginalne i smakować bajecznie. Dzięki tej książce nauczysz się, jak szybko przygotować wymarzony lunchbox.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta

Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, bierze pod nóż regionalne receptury. Przedstawia je w wersji bezmięsnej z ciekawym twistem. Wszystko lokalnie i sezonowo. Każda z potraw sprawdzi się nie tylko w Wigilię, Wielkanoc czy na przyjęciu noworocznym, ale nawet u cioci na imieninach.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 24 godz
Wegańska kuchnia na co dzień

Wspaniałe i pełne smaku przepisy Richy Hingle na każdą porę dnia.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Zdrowe desery i wypieki

Ponad 75 przepisów na słodkie i wytrawne wypieki oraz pyszne desery - bez nabiału, bez glutenu, bez rafinowanego cukru. Jeżeli szukasz pomysłów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, ale przygotowane z naturalnych składników, to ta książka jest dla Ciebie!
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
KUCHNIA WEGETARIAŃSKA. W malinowym chruśniaku

Przepięknie wydana książka, zawierająca nowatorskie a zarazem proste przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej oraz opisy i zastosowania wielu przypraw i ziół. Zawiera 80 przepisów na ponad 200 stronach oraz kolorowe zdjęcia każdej potrawy.
Dostępność: wycofany z oferty
WEGAŃSKA SPIŻARNIA - Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa

Tym bezmięsnym żeberkom nie oprze się nawet mięsożerca! Kultowa wśród wegan i kucharzy książka o wegańskich zastępnikach nabiału i mięsa, pełna przepisów na roślinne sery, jogurty, mleka, sosy, kiełbaski i kilka innych produktów, które powinny się znaleźć w spiżarni każdego weganina. Autorką jest ceniona szefowa kuchni i specjalistka w wegańskich wyrobach, Miyoko Schinner.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Wegańska kuchnia indyjska

Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy Cię swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków. Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Roślinny Comfort Food dla każdego

Nowa książka Eryka Wałkowicza, autora cenionego bloga erVegan. Dzięki tej książce ugotujesz przepyszne potrawy, które poprawią ci nastrój, wrócisz wspomnieniami do czasów dzieciństwa czy pierwszej miłości, przygotujesz wyjątkową kolację dla przyjaciół, a przede wszystkim – gotując, sprawisz przyjemność sobie!
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
ZOSTAĆ WEGETARIANINEM: Pełen zestaw porad dla osób pragnących przejść na zdrową, wegetariańską dietę

Obowiązkowa lektura dla każdego, kto jest zainteresowany dietą, z której wyeliminowano nie tylko mięso, ale także produkty odzwierzęce. Autorki, weganki z wieloletnim stażem i dietetyczki, w wyczerpujący sposób opisują zalety diety wegańskiej. Podpierając się solidnymi dowodami naukowymi, rozprawiają się z mitami, np. o niedoborze żelaza i witaminy B12 u osób niejedzących mięsa...
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
SPOŁECZEŃSTWO BEZ MIĘSA. Socjologiczne i ekonomiczne uwarunkowania wegetarianizmu

Wegetarianizm i spożywanie mięsa oraz wykorzystywanie zwierząt są głównym tematem książki. W istocie rzeczy zastanawiając się nad konsumpcją produktów pochodzenia zwierzęcego w opozycji do produktów pochodzenia roślinnego, pytamy o podwaliny gospodarki wszystkich społeczeństw od ich zarania. Co więcej, formy zdobywania jedzenia i modele diety są powiązane ze strukturą i nierównościami społecznymi, organizacją polityczną, kulturą i ideologią oraz nierozerwalnie związane z narastaniem sprzeczności klasowych. Dotyczy to zwłaszcza masowej produkcji zwierzęcej w gospodarce kapitalistycznej.
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Gabi i Gator

Komiks dla dzieci "Gabi i Gator" to historia przyjaźni dwójki tytułowych bohaterów: dziewczynki Gabi, nieco samotnej wegetarianki i ekolożki, i aligatora, który za młodu został porzucony przez nowych właścicieli. Historia przedstawiona jest na wesoło, chociaż porusza poważne tematy.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Warzywo. 100 sposobów na jarzynę

Wege kuchnia zwyciężczyni III edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie!
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Zielone Boże Narodzenie

Roślinne potrawy do podania na wieczerzę wigilijną i między świętami oraz podczas spotkań przy kawie i grzanym winie. Karoline Jönsson, szwedzka blogerka kulinarna, podsuwa pomysły na kolorowy, suto zastawiony i całkowicie roślinny stół świąteczny. Sięgnęła do potraw tradycyjnych i stworzyła nowe – wszystkie grzeją, sycą i smakują Bożym Narodzeniem.
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
Bez jaj. Roślinna cukiernia

Roślinne pieczenie wcale nie jest trudne ani luksusowe czy elitarne. Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce, ale również do tworzenia własnych kombinacji smakowych oraz wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek. Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Jadłonomia po polsku

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
WEGAN NERD Moja roślinna kuchnia

Pierwsza książka kucharska Alicji Rokickiej, autorki popularnego i nagradzanego bloga o kuchni roślinnej - Wegan Nerd. Niezwykłe, oryginalne, a przy tym nieskomplikowane wegańskie przepisy, pełne aromatów, lokalnych i sezonowych warzyw oraz owoców, tajemniczych bulw czy nawet kwiatów i chwastów.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Naturalnie i zdrowo. My new roots

Kuchnia z łatwo dostępnych składników. Po prostu. Bez spinania się. Sarah Britton, twórczyni kultowego bloga My New Roots przedstawia 100 przepisów na inspirujące wegetariańskie potrawy, których składniki znajdziesz w każdym spożywczaku.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
SŁODKA WEGAN NERD Moje roślinne desery

Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Wege rodzina

Książka powstała z myślą o kobietach w ciąży, małych dzieciach i całych rodzinach wybierających dietę roślinną jako codzienny sposób odżywiania. Skorzystają z niej również osoby jedzące mięso, zmuszone do tego by ograniczyć jego spożycie.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu

Książka wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Czytelników, którzy chcieliby spróbować sami zrobić pieczywo z bezglutenowych mąk oraz z całkowicie roślinnych składników. Autorka, wieloletnia weganka na diecie bezglutenowej, proponuje swoje sprawdzone przepisy, według których przygotowuje potrawy dla cateringu zaopatrującego wegetariańskie bary i restauracje. 130 przepisów zawartych w książce to nie tylko receptury na wypieki, lecz także na wszelkiego rodzaju dodatki, takie jak pasty, humus oraz kotlety czy zupy.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
KUCHNIA JOGINA Roślinne przepisy z Białego Domu

Bardzo praktyczne i łatwe w przygotowaniu przepisy dla każdego, kto chce żyć zdrowo, aktywnie i zachować w swoim ciele witalność. Przepisy są nieskomplikowane, a wręcz bardzo proste. Autor uważa, że o doskonałym smaku każdej potrawy decydują odpowiednie i wyważone proporcje, a nie ilość składników i przypraw.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
ŁOWCY SMAKÓW Cztery pory roku

Kolejna książka Iny Rybarczyk, autorki wegańskiego bloga kulinarnego True Taste Hunters. Kuchnia roślinna bez glutenu i cukru rafinowanego tym razem wychodzi naprzeciw tym, którzy chcą oprzeć swoją dietę na produktach sezonowych! Ponad 120 przepisów na potrawy zdrowe oraz pełne smaków i kolorów, czyli wszystko, za co pokochali Inę Rybarczyk czytelnicy Łowców smaków!
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Nowoczesne zasady odżywiania (The China Study) NOWE WYDANIE!

Uaktualnione i rozszerzone wydanie bestsellerowej książki, która zmieniła życie wielu milionów osób na całym świecie. Autor analizuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania. Porównuje dietę roślinną z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Obala panujące przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych, wykazując ogrom mylących informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
GOD FOOD Boska kuchnia Malki Kafki

God Food to bogaty zbiór przepisów na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół, orzeźwiające napoje. Malka Kafka pomoże ci odnaleźć boski pierwiastek w niezwykłych potrawach. Zainspiruje do wykorzystania sprawdzonych receptur zrodzonych na styku wielobarwnych kultur, w kolebce najpotężniejszych religii. Pokaże praktyczne sposoby na przygotowanie doskonałych roślinnych posiłków.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
MIĘSO NAS ZABIJA. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego

Koniec z mięsem, początek zdrowia! Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają mity związane ze spożywaniem białka zwierzęcego, które z powodzeniem można zastąpić białkiem roślinnym. Udowadniają, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a węglowodany w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Książka ukazuje związek między białkiem zwierzęcym a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
SMART VEGAN. Wykorzystaj swój spryt w kuchni roślinnej

Książka jest połączeniem poradnika, w którym znajdziesz szeroki wachlarz wskazówek na temat diety wegańskiej w codziennym życiu oraz książki kucharskiej z przepisami na pyszne i łatwe roślinne dania: śniadania, smarowidła do pieczywa, obiady, przekąski na drugie śniadanie do pracy oraz desery. Dowiedz się, jak bezboleśnie przejść na dietę roślinną i jak w prosty sposób nauczyć się wegańskiego gotowania.
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
ROŚLINNY NABIAŁ - 133 przepisy na potrawy bez laktozy

Książka Roślinny nabiał Olgi Smile w całości poświęcona jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Zestaw książek: 28 dni do zdrowia + Talerz zdrowia

Zestaw książek na temat wpływu diety roślinnej na zdrowie i dobre samopoczucie: 28 dni do zdrowia + Talerz zdrowia. Przepisy, porady i cenne wskazówki. KUPUJĄC TE KSIĄŻKI W KOMPLECIE OSZCZĘDZASZ NA CENIE I NA PRZESYŁCE!
Dostępność: wyprzedane, zajrzyj za jakiś czas :)
MY NEW ROOTS Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku

Najsłynniejsza blogerka kulinarna na świecie i guru zdrowego odżywiania przedstawia 100 oryginalnych i nigdzie wcześniej niepublikowanych przepisów na potrawy kuchni roślinnej - w tym także wegańskiej i bezglutenowej. Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Przepisy są proste, choć zdarzają się też nieco bardziej skomplikowane - wszystkie jednak podane są w przystępny sposób oraz zilustrowane pięknymi zdjęciami.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Wege. Dieta Roślinna w praktyce

Przewodnik po diecie roślinnej, który powinien przeczytać każdy wegetarianin, weganin oraz dietetyk! W rzetelny i przystępny sposób opisuje diety roślinne i ich korzystny wpływ na zdrowie. Ponad 300 stron praktycznej wiedzy o składnikach odżywczych, prawidłowo zbilansowanych posiłkach roślinnych, jadłospisy i przepisy dostosowane dla osób dorosłych, kobiet ciężarnych, dzieci, osób starszych oraz aktywnych fizycznie.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
CAŁA OBFITOŚĆ Wegetariańskie święto urodzaju

Po sukcesie Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania - na przykład grillowanie, pieczenie, gotowanie na parze czy duszenie. To po prostu niekończące się święto urodzaju.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
OBFITOŚĆ Wegetariańska kuchnia autora 'Jerozolimy'

Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego "Observer Food Monthly". Kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Oryginalne przepisy, charakterystyczne komentarze autora oraz żywe, apetyczne zdjęcia tworzą zbiór niezastąpiony w kuchni, niezbędny także osobom niestroniącym od mięsa.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz