

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach?

wegestudio@wegestudio.pl
Uratuj Ziemię!

Patrick George, autor światowego bestsellera "Uratuj mnie!" (Animal Rescue) swoją nową książkę poświęca ekologii. Transparentne przekładki, dzięki którym mali czytelnicy „ratują Ziemię”, przez zabawę uświadamiają dzieciom (już nawet trzylatkom!), że mogą mieć realny wpływ na otaczający świat, że robiąc codziennie zaledwie kilka prostych rzeczy, można zadbać o szczęśliwą przyszłość planety, która jest naszym domem.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 24 godz
Weganizm daje moc. 200 przepisów na roślinne dania, które dają siłę

Ta książka spodoba się nie tylko sportowcom i wegetarianom, ale każdemu, kto chce jeść zdrowo, smacznie i różnorodnie. Znajdziesz w niej przepisy na pyszne dania roślinne bez glutenu, kukurydzy, soi i drożdży, inspiracje kulinarne od najsłynniejszych szefów kuchni, pomysły na zdrowe, zbilansowane wege posiłki, wskazówki, jak komponować dania dla wegan uprawiających sport.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
Bieganie na weganie. Jak przebiec 100 mil jedząc trawę i kamienie

"Bieganie na weganie" jest książką o świadomych wyborach, o bieganiu (nie tylko tym długodystansowym), jedzeniu trawy i kamieni przyrządzonych na setki różnych sposobów (no bo co ty jesz, skoro nie jesz mięsa, ryb jaj, nabiału...) oraz pasji życia! Autor dzieli się owocami swoich ponaddwudziestoletnich poszukiwań i doświadczeń, pokazując jak rozsądnie zbilansowana dieta roślinna w połączeniu z bieganiem oraz świadomym życiem sprawiają, że organizm jest nie tylko dobrze odżywiony i zdrowszy, ale my sami stajemy się bardziej radośni, witalni i mocniej zmobilizowani do poszukiwania i przekraczania własnych ograniczeń.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
MIĘSO NAS ZABIJA. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego

Koniec z mięsem, początek zdrowia! Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają mity związane ze spożywaniem białka zwierzęcego, które z powodzeniem można zastąpić białkiem roślinnym. Udowadniają, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a węglowodany w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Książka ukazuje związek między białkiem zwierzęcym a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
MIĘSOHOLICY 2,5 miliona lat mięsożerczej obsesji człowieka

Polskie wydanie książki "Meathooked", uznanej przez pismo naukowe "Nature" najlepszą książką wiosny 2016. Dlaczego ludzie tak kochają jeść mięso, mimo że nie wychodzi im to na zdrowie? Autorka zabiera nas w fascynującą podróż dookoła świata po różnych kulturach spożywania mięsa. Badając potężny wpływ ewolucji i działania mięsnego lobby, budowę genetyczną człowieka oraz tradycje naszych pramatek, ujawnia oddziaływanie sił, które sprawiają, że wciąż trwamy w uzależnieniu od zwierzęcego białka. Książka dla każdego, od zagorzałych mięsożerców po zdeklarowanych wegan.
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz
JEŚĆ PRZYZWOICIE. Autoeksperyment

To książka o ideologii, która kryje się za jedzeniem i o tym, że warto się zmieniać, dbać o środowisko i myśleć krytycznie. Autorka zdecydowała się przeprowadzić na sobie wyjątkowy eksperyment dietetyczno-etyczny. Przez dziesięć miesięcy miała zamiar sprawdzić, jak na organizm, środowisko i gospodarkę wpływają zmiany żywieniowe. Na pierwszy ogień idzie dieta ekologiczna, potem wegetariańska, wegańska, a w końcu frutariańska...
Dostępność: dostępne :)
Wysyłka w: 48 godz